Tanulmányi verseny

Az ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Tanulmányi Versenyt  hirdet egyetemisták és főiskolások részére.
 
 

Az alábbi témakörökben várjuk a pályaműveket:

1. Milyen hatással lenne a magyar gazdaságra, ha a Párizsban vállalt 2 °C-os klímacélok végrehajtása már rövid távon elindulna, és ennek megfelelően jelentősen megemelkedne a széndoxid-kvóták ára?

Részletesebben:  Tegyük fel, hogy az EU CO-kvóta (EUA) 2030-ra előrejelzett értéke a mostani kb. 30 EUR-hoz képest (lásd itt:) 100 EUR-ra emelkedik.

2. A Paks II alternatívák hatásai holisztikus megközelítésben.

Milyen társadalmi-gazdasági következményekkel számolhatnánk, ha a Paks II-re szánt pénzt energiahatékonyságra és megújulókra költenénk? Konkrét számításokat, előrejelzéseket várunk minél több területen, pl.: vidékfejlesztés, jövedelmek helyben maradása, energetikai önrendelkezés, energiademokrácia, energiaszegénység, környezeti-egészségügyi hatások stb.


3. A Liget-projekt városklíma-hatásainak számszerűsítése.
Tehát: a Városliget jelen állapotában, illetve a tervezett Liget-projekt megvalósulása után mennyi CO₂-ot köt meg, mennyi O₂-t bocsát ki, mennyit párologtat, stb.

A számítás alapját képező fakatasztert, és a Liget-projekt részletes terveit a pályázónak kell beszereznie. A munkához használható a faérték applikáció .
 
Határidők és folyamat:

 
Első kör:  1-3 oldalas kutatási tervet kell elküldeni  május 20-ig.
 
Ezt követően a pályázókat értesítjük arról, hogy a pályázatuk továbbjutott-e a második fordulóba május 30-ig.


Második kör: a továbbjutó pályázóknak a teljes tanulmányt augusztus 1-ig kell elkészíteniük.
 
A legjobb beérkezett pályázatot (témakörönként) 30.000 Ft jutalommal díjazzuk.
 
Pályázás feltételei: 
 
- A pályázat terjedelme: min. 10 és max. 25 oldal (irodalomjegyzék nélkül) 

- Pályázni egyéniben és max. 3 fős csapatban is lehet. 

- A pályázók hozzájárulnak, hogy a beadott tanulmányokat az Energiaklub a szerzők megjelölésével publikálhatja, további kutatásaiban és nyilvános kommunikációjában felhasználhatja. 
 
A pályázatokat és a felmerülő kérdéseket a [email protected] e-mail címre várjuk!