“Éghajlítás földindulás” – továbbképzés óvodapedagógusoknak az energiatakarékosságról

„Miért hullik ennyi eső? Miért van olyan meleg nyáron? Hova szökik az energia?” Minél inkább érezhetők az éghajlatváltozás hétköznapi életünket is érintő következményei, annál fontosabb a gyerekek szemléletformálása.

Kiknek szól a képzés?

  • Azoknak az óvodapedagógusoknak, akik fontosnak tartják a környezeti nevelést.
  • Akik zöld óvodákban dolgoznak, vagy szeretnék, hogy az óvodájukban nagyobb hangsúlyt kapjon a környezeti nevelés.
  • Akik szeretnék bővíteni a környezeti nevelés, kifejezetten az energia témájában használható módszertanukat.
  • Akik szeretnének ötleteket kapni, hogyan lehet óvodás korban, játékosan az energia elvontnak tűnő témájával foglalkozni.
  • Akik szeretnének többet tudna arról, hogy milyen hatásai vannak a klímaváltozásnak a gyerekek életére, hogyan készüljünk fel a melegebb nyarakra, és a változékonyabb időjárásra.
     

Mennyi időt vesz igénybe?

A képzés egy napos, 10-16 óráig tart.

Miről szól a továbbképzés?

„Miért hullik ennyi eső? Miért van olyan meleg nyáron?” Minél inkább érezhetők az éghajlatváltozás hétköznapi életünket is érintő következményei, annál fontosabb a gyerekek és fiatalok szemléletformálása. Több, a közelmúltban készült felmérés közös tanulsága, hogy a hazánkban is tapasztalható egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek dacára viszonylag kevesen ismerik az éghajlatváltozás okait és további következményeit, akárcsak azt, hogy ezek ellen milyen konkrét lépések tehetők. A képzésen az éghajlatváltozás és az energiafogyasztás összefüggéseit, az energiatakarékosság, energiahatékonyság, és a megújuló energiaforrások elméleti háttere mellett, a gyerekekkel való munkához nyújtunk módszertant.

Milyen módszereket alkalmazunk?

  • kis és nagy csoportos munka,
  • saját élményű tanulás és  tapasztalatok megosztása,
  • előadások.

A képzést Lohász Cili munkatársunk tartja.

Tanúsítvány

A 7 órás képzésben való részvételről tanúsítványt állítunk ki, amely elismertethető 7 nem akkreditált képzésekből származó kreditpontként.

Helyszínek és időpontok:

  • Budapest, 2016. november 17. csütörtök,
  • Budapest, 2016. december  7. szerda,
  • Igény szerint más helyszínen is tartunk képzést, egyeztetett időpontban, minimum 14 fő részvételével. Ez esetben 10% kedvezményt  adunk a részvételi díjból.
     

Részvételi díj:

9.500 Ft, mely tartalmazza a 2500 Ft értékű Éghajlítás földindulás c. nevelési segédanyagot és a hozzá tartozó 3 db 70x100 cm-es tematikus plakátot. Egy intézményből több pedagógus részvétele esetén fejenként 10% kedvezményt adunk.

A képzésre való jelentkezés a 2000 Ft előleg befizetésével válik véglegessé. Amennyiben a képzés előtt legalább 14 nappal mondja le a képzést, az előleget visszafizetjük. Ha két héten belül történik a lemondás, akkor nem áll módunkban az előleget visszafizetni .

A jelentkezés módja:

A jelentkezési lap kitöltésével, jelentkezési határidő: 2016. november 3.

Korábbi képzéseinkről mondták: 

„Jól felépített, átgondolt, csakis az óvodás korosztály foglalkoztatását segítő gyakorlati ismereteket foglaltuk össze. Sok lehetőség volt a tudásmegosztásra. A képzés vezetője nagyon jól irányított.”

„Kedves, játékos, közvetlen, tartalmas. Nagyon jól esett az emberi környezet.”

„Nagyon tetszett az előadó felkészültsége és elhivatottsága a témával kapcsolatban.”

„Tetszett a szakmai anyag és sok ötletet is kaptam. Jó volt a hangulat, érdekes a képzés. Mindenkit aktivizált az előadó.”


Ha véleményed vagy kérdésed van, írj a bejegyzés szerzőjének!
Lohász Cecília [email protected]